tisdag 7 december 2021

Äkta grekisk bifteki

 

Ljuvliga biftekia med en doft av Grekland!

500g nötfärs (även blandfärs eller lammfärs fungerar utmärkt)
½ dl ströbröd
1 ägg
1 liten röd lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 tsk timjan
1 msk  mynta
1 msk persilja
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
1 pkt feta (valfritt)
Salt och svartpeppar
Olivolja
 
Ställ ugnen på 200 grader.
 
Knäck ägget i en skål och lägg i alla örter och kryddor. Låt dra några minuter. Lägg i köttfärsen och löken och blanda väl med händerna. 
 
Om du använder feta: Skiva fetan i 4 avlånga bitar. Forma köttfärsen till fyra stora och något ovala burgare, och med tummen, skapa en skåra i mitten. Lägg i fetan och försegla runt om.
 
Ta fram en plåt och lägg i bakplåtspapper. Lägg i dina biftekia och ringla över lite olivolja.

Ställ in i ugnen i ca 35-45 minuter, tills de är genomstekta. Låt biffarna  vila under folie 10-15 minuter innan servering. 
 
Servera med ugnspotatis, tomatsallad, tzatziki, och en citronklyfta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar