Ljuvliga biftekia med en doft av Grekland! |
500g nötfärs (även blandfärs eller lammfärs fungerar utmärkt)
½ dl ströbröd
1 ägg
1 liten röd lök (finhackad)
½ dl ströbröd
1 ägg
1 liten röd lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 tsk timjan
1 msk mynta
1 msk persilja
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 msk mynta
1 msk persilja
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
1 pkt feta (valfritt)
Salt och svartpeppar
1 pkt feta (valfritt)
Salt och svartpeppar
Olivolja
Ställ ugnen på
200 grader.
Knäck ägget i
en skål och lägg i alla örter och kryddor. Låt dra några minuter. Lägg i köttfärsen
och löken och blanda väl med händerna.
Om du använder feta: Skiva fetan i 4
avlånga bitar. Forma köttfärsen till fyra stora och något ovala burgare, och med
tummen, skapa en skåra i mitten. Lägg i fetan och försegla runt om.
Ta fram en plåt och lägg i bakplåtspapper. Lägg i dina biftekia och ringla över lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar