Dessa görs normalt grillade på spett, men jag älskar att göra dem så här! |
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten knippe persilja
1 msk sumak (tillför lite syra till köttfärsen - se bild))
1-2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
4 msk tomatpuré
2 msk paprikapuré (se bild)
Ca 4 dl vatten
Salt & peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg paprika, vitlök och persilja i en mixer och mixa tills det blir finhackat.
Lägg grönsakshacket i en bunke och blanda ihop ordentligt med köttfärsen (använd händerna). Forma köttfärsen till avlånga köttbullar om du ska steka dem (eller trä köttfärsen på grillspett och grilla dem). Stek i olja tills de får fin färg och ställ sedan in i ugnen ca 10-12 minuter för att bli klara.
Servera med ugnspotatis och tomatsås.
Tillför syra till maten |
Finns i både mild och stark variant. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar