Underbart saftig chokladkaka. Kan givetvis toppas av lite olika frostingar eller glasyrer. |
Chokladkaka
115 g smör
150 g mörk choklad
2.5 dl vatten
3 dl strösocker
1 dl yoghurt
1,5 dl grädde
2 ägg
5.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
Pepparkaksfrosting
200 g Philadelphiaost
125 g smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk
pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt
Garnering
1.5
dl kokos
1 tsk pepparkakskrydda
Chokladkaka:
Sätt
ugnen på 175°c och klä en plåt (35×25 cm) med bakplåtspapper.
I en stor kastrull, smält smör, choklad, vatten och strösocker. Koka ihop tills
allt smält och låt sedan svalna i minst 5 minuter
Rör
ner yoghurt, grädde och ägg, sikta ner de torra ingredienserna i kastrullen och
arbeta ihop till en smidig smet.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca. 20-25 minuter tills kakan är helt
torr.
Tag ut kakan och låt den svalna helt.
Bred frostingen på den kalla kakan.
Garnering
Rosta kokos i en het, torr panna så de börjar få lite färg.
Blanda med pepparkakskrydda och strö sedan kokosen över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar