torsdag 2 januari 2020

Minibiskvier med pepparkakssmak



250 g mandelmassa
100 g smör (rumsvarmt)
1 st äggvita
1 st äggula
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
150 g vit blockchoklad (går även bra med mörk)

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan.
Spritsa ut bottnarna på en plåt med bakpapper, i storlek av en 5 krona
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Vispa ihop rumsvarmt smör, äggula, vaniljpulver, pepparkakskrydda & florsocker  till en jämn kräm.
Bred på smörkrämen med en tesked och ställ in i frysen i 1 timma.
Smält blockchokladen i ett vattenbad.
Ta ut biskvierna och doppad dem i chokladen. Ställ svalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar