250 g
mandelmassa
100 g
smör (rumsvarmt)
1 st
äggvita
1 st
äggula
1,5 dl
florsocker
1 tsk
vaniljpulver
1,5 tsk
pepparkakskrydda
150 g
vit blockchoklad (går även bra med mörk)
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan.
Spritsa ut bottnarna på en plåt med bakpapper, i storlek av en 5 krona
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna
svalna på galler.
Vispa ihop rumsvarmt smör, äggula, vaniljpulver, pepparkakskrydda & florsocker till
en jämn kräm.
Bred på smörkrämen med en tesked och ställ in i frysen i 1
timma.
Smält blockchokladen i ett vattenbad.
Ta ut biskvierna och doppad dem i chokladen. Ställ svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar