Att laga riktig Injera tar 5-7 dagar, men om man är sugen så kan man inte vänta så länge! Det här är ett riktigt bra alternativ! |
1,5 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl Sodavatten
3 msk vitvinsvinäger
Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en stor skål. Häll i vattnet och blanda tills det är en smidig smet utan klumpar. Den ska ha konsistensen av pannkakssmet.
Värm upp en stekpanna till drygt medelvärme och torka den med med en bit oljad hushållspapper. Lyft upp pannan och häll i ca 1,2 dl smet och vicka pannan hit och dit så det rinner ut till en jämn, rund "pannkaka". Det ska stiga upp bubblor på ovansidan.
Låt stå på värmen någon minut och täck sedan med ett genomskinligt lock. När Injeran är glansig och ganska torr och börjar släppa i kanterna (ca 1,5-2 minuter) så är den klar. Lägg den på en kökshandduk medan den kallnar. När Injeran är kall så kan de staplas på en tallrik. Lägg en kökshandduk runt hela tallriken, inkl Injeran och stoppa in hela härligheten i en stor plastkasse med så lite luft som möjligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar