torsdag 21 augusti 2014

Köttfärssås

Jag tror att om man skulle fråga 100 personer om deras personliga favoritrecept på köttfärssås, så skulle man få 99 olika svar. Här är min insats!

Jag tror att om man skulle fråga 100 personer om deras personliga favoritrecept på köttfärssås, så skulle man få 99 olika svar. Här är min insats!

600 g köttfärs (blandfärs eller nötfärs)
1-2 rödlökar (finhackade)
2-3 klyftor vitlök (finhackade)
150 g tomatpuré
1-1,5 dl vatten
2 msk olivolja
4-5 lagerblad
salt, citronpeppar

Ta fram en tjockbottnad kastrull och fräs löken och vitlöken i olivoljan tills den är genomskinlig. Ner med köttfärsen och låt den fräsa med löken tills den är helt genomstekt (den måste vara ordentligt genomstekt, annars smakar såsen kokt kött och det är förskräckligt).
Ha i tomatpurén och låt den fräsa ihop med köttfärsen. Hall i vattnet och krydda ordentligt. Låt såsen puttra ihop en liten stund (10-15 minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar