torsdag 21 augusti 2014

Gratinerad Spaghettipumpa med Köttfärssås

En häftig grönsak vars fruktkött strimlar sig som spaghetti.
Ett perfekt alternativ till spaghetti om man vill vara lite nyttig och dra ner på kolhydraterna.

1 st Spaghettipumpa (spaghettisquash)
4 dl Köttfärssås (gör din personliga favorit eller byt ut mot annan pastasås)
2 dl Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela pumpan i mitten och gröp ur kärnorna. Dessa kan du rosta i ugnen med lite kryddor, eller spara till nästa vår och så.
Lägg halvorna med den urgröpta sidan ned på en ugnsplåt. Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan känns mjuk. Den får gärna vara lite "al dente".
Fyll halvorna med köttfärssås och strö på riven ost. Ställ tillbaka i ugnen och grilla på hög värme tills de har fått fin färg. Servera direkt ur skalet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar