En häftig grönsak vars fruktkött strimlar sig som spaghetti. Ett perfekt alternativ till spaghetti om man vill vara lite nyttig och dra ner på kolhydraterna. |
1 st Spaghettipumpa (spaghettisquash)
4 dl Köttfärssås (gör din personliga favorit eller byt ut mot annan pastasås)
2 dl Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela pumpan i mitten och gröp ur kärnorna. Dessa kan du rosta i ugnen med lite kryddor, eller spara till nästa vår och så.
Lägg halvorna med den urgröpta sidan ned på en ugnsplåt. Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan känns mjuk. Den får gärna vara lite "al dente".
Fyll halvorna med köttfärssås och strö på riven ost. Ställ tillbaka i ugnen och grilla på hög värme tills de har fått fin färg. Servera direkt ur skalet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar