lördag 30 augusti 2014

Karl-Johan Risotto

En krämig och underbar risotto!


1 msk smör
1 msk olivolja
1/2  gul lök (hackad)
3 vitlöksklyftor (hackade)
4 dl Arborio ris
2 dl torrt vitt vin
8 dl buljong, svamp- eller grönsaksbuljong (2 tärningar + vatten)
1/2 - 2 dl riven Parmesan
200-250 g färsk Karl Johan svamp
Salt o peppar

Ta fram en tjockbottnad kastrull.
Fräs lök, vitlök och ris en kort stund i lite olivolja, salta och peppra.
Häll i vinet och koka upp riset. Låt den koka på medelvärme i 25 minuter och späd med buljong vartefter vätskan sugs upp. Låt inte riset koka torrt!
Under tiden, rensa och hacka svampen grovt. Fräs den i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
När risotton är klar så vänder du ner osten och 3/4 av svampen, spara resten till garnering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar