Hur kan man kalla något så gott för "Ölrumekyckling"? URK! OK, jag kan erkänna att det ser kanske lite speciellt ut, men ändå! |
3 morötter (skalade och skurna i stora bitar)
3 rödlökar (skurna i stora klyftor)
3-4 stora potatisar (skalade och skurna i stora bitar)
Samma med ev palsternacka osv
1 hel kyckling
1 burk öl (33cl)
Kryddor: Salt, peppar, grillkrydda
Sky (valfritt)
1,5 msk soja
1,5 msk svartvinbärsgelé
1,5 dl grädde
(majsena)
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta av ölburken och öppna den. Gnid in kycklingen med kryddorna. Trä kycklingen över ölburken och ställ den i en långpanna med rotfrukterna runtom och häll på ett par dl vatten.
Ställ långpannan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter, ös kyckling och grönsaker lite då och då.
(Valfritt)
Ta ut kycklingen och ta av från ölburken. Plocka upp grönsakerna och lägg åt sidan. Häll ut ölen i långpannan och vispa ur. Sila skyn ner i en kastrull och häll i soja, grädde och gelé. Koka ihop i ca 20 minuter och red med lite majsena. Smaksätt med lite salt o peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar