onsdag 10 juli 2013

Bruschetta med Tomat, Mozzarella & Basilika

Mumsigt som tillbehör eller mellanmål!
10 skivor bröd, typ baguette eller ciabatta
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (pressad)
2-3 bifftomater, skurna i små tärningar
1 mozzarella (80g), tärnad eller riven
1 dl Kalamata oliver, urkärnade och skurna i bitar
2 msk färsk basilika, strimmlad
Salt & svartpeppar

Häll lite olivolja över brödet och stryk på lite vitlök på varje skiva
Gratinera/grilla brödet i ugnen tills det fått fin färg
Blanda alla andra ingredienser i skål och fördela på brödet.
In i ugnen tills mozzarellan har smält.
Ät och njut!

Tips: Du kan även lägg till lite riven parmesan och du har lite i kylen.
Ibland har jag även lite aubergine i toppingen som jag först fräser i stekpannan tillsammans med lite vitlök & olivolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar