onsdag 19 juni 2013

Kyckling i Tomatsås med Feta & Haloumi

Tokenkel rätt, men ack så god!


Tomatsås:
1 stor lök (hackad)
1 solo vitlök eller 2-3 klyftor (pressade)
1 msk oregano (torkad eller färsk)
1 burk passerade (eller krossade) tomater
1/2 grönsaksbuljong tärning
1 msk socker
2 msk tomatpuré
1 msk  balsamvinäger
Salt & svartpeppar
Olivolja

Kyckling:
3-4 kycklingfiléer (tunt skivade)
1 pkt feta
1 pkt haloumi (tärnad)

Sätt ugnen på 200 grader.

Tomatsås:
Fräs löken, vitlöken & oregano i olivolja.
Tillsätt övriga ingredienser när löken är färdigstekt, dvs genomskinlig. Låt puttra medan du gör iordning kycklingen.

Kyckling:
Stek kycklingen i lite olivolja tills den fått lite färg, men den behöver inte vara genomstekt. Ta upp och lägg i en pyrexform eller liknande. Lägg i haloumin i stekpannan och bryn. Lägg den på kycklingen.
Smula över fetan och häll över tomatsåsen.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Strö över lite färskt hackad basilika om du har hemma.


Servera med ris och en grönsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar