söndag 10 juli 2011

Fläskgryta med indisk inspiration & NOLL GI

Superenkelt men med en raffinerad smak!

1 fläskfilé (skuren i små bitar)
2 gula lökar (hackade)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk mald ingefära
1 msk torkad koriander
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
1 msk gul curry
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 burk kokosmjölk
Smör


Värm smör i tjockbottnad kastrull eller järngryta, ha i kryddorna och låt dem fräsa upp. Stek lök och vitlök så de blir genomskinlig. Ha i fläskfilén och låt den steka med löken och kryddorna så den får lite färg. Häll i kokosmjölken och koka i 30-40 min. VOILA!

Servera med ris (gärna vildris), sallad och en stor klick Mango Chutney!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar