onsdag 22 juni 2011

Laxmousse

Jag har ingen bild på det på tallrik, men det kommer. Den åkte direkt in i frysen!
Det låter faktiskt mer avancerat än det är, men ger en "mousse-känsla" ändå.
Väldigt enkelt, kanongott och alltid mycket uppskattat!

200g Rökt lax (eller annan rökt fisk)
2,5 dl Majonäs
1 msk Citron (pressad)
1 liten Lök (helst röd)
2 msk Persilja
4 dl Grädde
+ 2 msk grädde
6-8 blad Gelatin
4 msk vatten
Peppar & Tabasco

Ta fram matberedaren och kör lök & persilja. Lägg i lax, majonäs & pressad citron 6 kryddor. Kör det en kort stund.
Vispa grädden i en annan skål, men inte för hårt.
Värm vattnet i en liten kastrull & häll i några msk grädde (ovispad). Lägg i gelatinbladen och värm på låg värme tills de är helt upplösta.
Blanda den vispade grädden med laxröran och häll ner den varma gelatinblandningen under omrörning.
Häll i röran i en avlång form och ställ i kylen eller frysen. Skiva, dekorera och servera!

OBS: Går jättebra att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar