tisdag 7 juni 2011

Spetspaprika fylld med Tirokafteri

När jag ser spetspaprika i affären får jag en oemotståndlig lust att
fylla den med något och slänga den på grillen och idag blev det Tirokafteri!

2 st spetspaprikor av valfri kulör
1 sats Tirokafteri (se nedan)

Skär av hatten och fyll med tirokafteri. Linda i folie och ställ dem i en kopp medans du förbereder grillen (så hinner geggan sjunka ner). Lägg dem på grillen en bra stund och vänd då och då.


Tirokafteri (betyder "het" ost)
1 pkt feta (ca 150g)
2-3 msk grekisk youghurt
1-2 msk olivolja (endast om du ska använda som dipp)
2 vitlöksklyftor ((pressade)
Ev cayenne eller tabasco

Nagga fetan med en gaffel tills den är helt söndersmulad. Lägg i övriga ingredienser och blanda väl. Hur mycket cayenne/tabasco du har i beror på vad du tål. Smaka av!

Underbar gegga att doppa bröd i och äta rakt av dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar