Det här
har blivit min nya favorit och jag har fått många komplimanger för dessa kakor!
200 g
rumsvarmt smör,
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
farinsocker
1 msk
vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4.5 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
3 dl
chokladknappar av valfri färg, eller blandade
(det går
bra att hacka blockchoklad, men färdiga "knappar" funkar bättre)
Sätta på
ugnen (200°C) och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa
smöret med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Jag använder
degkrokar.
Tillsätt
ägget och äggulan och rör om tills smeten är jämn.
Arbeta
sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop till en smidig kakdeg.
Tillsätt
2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem också.
Rulla 10
stora bollar eller 20 mindre av kakdegen.
Grädda
kakorna mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och lägg på resterande
chokladknappar och stoppa tillbaka kakorna ett par minuter till.
Låt
kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar