måndag 23 oktober 2017

Chocolate chip cookies



Det här har blivit min nya favorit och jag har fått många komplimanger för dessa kakor!

200 g rumsvarmt smör,
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl chokladknappar  av valfri färg, eller blandade
(det går bra att hacka blockchoklad, men färdiga "knappar" funkar bättre)



Sätta på ugnen (200°C) och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smöret med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Jag använder degkrokar. 
Tillsätt ägget och äggulan och rör om tills smeten är jämn.
Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop till en smidig kakdeg.
Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem också.
Rulla 10 stora bollar eller 20 mindre av kakdegen. 
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och lägg på resterande chokladknappar och stoppa tillbaka kakorna ett par minuter till. 
Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar