måndag 7 oktober 2013

Tsipoura (Seabream) - enkelt ÄR gott!


1 färsk Tsipoura (Seabream) per person
Olivolja
Grovt salt

Sås:
Olivolja, citron & lite oregano
Blanda bara ihop allt

Om du har tur så hittar du denna underbara fisk i en välsorterad fiskdisk, passa isf på!

Klipp upp magen och ta ur innehållet om det inte redan är gjort i butiken. Lägg fisken/fiskarna på ett ugnsfat, gno in med rikligt med salt och häll på olivolja. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter. KLART!
Skinnet ramlar av den färdiga fisken, och det är mycket enkelt att rensa den direkt på tallriken.

Servera gärna med en grekisk "marouli-sallad"
1 huvud Romansallad (fint strimlad)
1 knippe dill (hackad)
1 knippe vårlök (fint skivad) eller 1/2 purjolök
Olja, vinäger, salt & peppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar