Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
måndag 7 oktober 2013
Tsipoura (Seabream) - enkelt ÄR gott!
1 färsk Tsipoura (Seabream) per person
Olivolja
Grovt salt
Sås:
Olivolja, citron & lite oregano
Blanda bara ihop allt
Om du har tur så hittar du denna underbara fisk i en välsorterad fiskdisk, passa isf på!
Klipp upp magen och ta ur innehållet om det inte redan är gjort i butiken. Lägg fisken/fiskarna på ett ugnsfat, gno in med rikligt med salt och häll på olivolja. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-30 minuter. KLART!
Skinnet ramlar av den färdiga fisken, och det är mycket enkelt att rensa den direkt på tallriken.
Servera gärna med en grekisk "marouli-sallad"
1 huvud Romansallad (fint strimlad)
1 knippe dill (hackad)
1 knippe vårlök (fint skivad) eller 1/2 purjolök
Olja, vinäger, salt & peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar